Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel!
Předvaříme si vodu v rychlovarné konvici a rozpálíme plotnu. Vodu nalijeme do hrnce a přidáme kmín - 1 lžičku a zeleninový bujón. Máme připravené tři silné krajíce staršího chleba, dva z nich rozdrolíme do vařící vody a jeden zatím ponecháme. Necháme rozvařit a nakonec přidáme ještě vejce s mlékem a rozmačkaným česnekem. Poslední krajíc chleba rozkrájíme na kostky a osmažíme na sádle. Výborná a levná záležitost :)
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka