Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel!
Předvaříme si vodu v rychlovarné konvici a rozpálíme plotnu. Vodu nalijeme do hrnce a přidáme kmín - 1 lžičku a zeleninový bujón. Máme připravené tři silné krajíce staršího chleba, dva z nich rozdrolíme do vařící vody a jeden zatím ponecháme. Necháme rozvařit a nakonec přidáme ještě vejce s mlékem a rozmačkaným česnekem. Poslední krajíc chleba rozkrájíme na kostky a osmažíme na sádle. Výborná a levná záležitost :)
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči