Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud se nedaří, přidáme hrubou mouku nebo strouhanku) a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí z těsta uválíme silnější váleček, který nakrájíme na menší kousky. Ty zpracujeme v ruce na větší kuličky a necháme na vále cca 15 minut kynout. Poté na každý bochánek nasypeme trošku kmínu.
Pečeme na pečicím papíře v předem vyhřáté troubě na 150 °C. Bochánky jsou hotové, když mají zlatavou barvu a naskočí jim puchýře. Nakonec rozehřejeme máslo a bochánky potřeme mašlovačkou.
Tip: Do těsta také můžete přidat česnek nebo majoránku (případně obojí).
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty