Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud se nedaří, přidáme hrubou mouku nebo strouhanku) a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí z těsta uválíme silnější váleček, který nakrájíme na menší kousky. Ty zpracujeme v ruce na větší kuličky a necháme na vále cca 15 minut kynout. Poté na každý bochánek nasypeme trošku kmínu.
Pečeme na pečicím papíře v předem vyhřáté troubě na 150 °C. Bochánky jsou hotové, když mají zlatavou barvu a naskočí jim puchýře. Nakonec rozehřejeme máslo a bochánky potřeme mašlovačkou.
Tip: Do těsta také můžete přidat česnek nebo majoránku (případně obojí).
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem