Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme vrstvu škvarků a nadrobno nakrájenou cibuli. Vrstvy opakujeme, až je kastrol plný. Poslední je vrstva chleba.
Nahoru poklademe několik plátků másla a dáme do trouby zapéct dočervena. K tomu se pojídá salát z kysaného zelí. Je to dosti netradiční, ale chutné jídlo. Pochází z Krkonoš.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka