Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle potřeby vlažnou vodu a vypracováváme, nejlépe elektrickým hnětačem tak dlouho, až máme vláčné nelepivé těsto. Ne příliš husté, protože nakonec vpracujeme na kostičky nakrájený chleba.
Vytvoříme 6 knedlíků, obalíme je v mouce a dáváme do vroucí osolené vody. Knedlíky nesmí být tvrdé uhňahňané, ale hezky měkké, než je vložíme do vody. Vaříme 25 minut. Hotový knedlík krájíme na plátky nití, je krásně nadýchaný a nesrazí se, jako když ho krájíme nožem.
Poznámka: kdo si přidá do knedlíků kurkumu, má knedlík jako z domácích vajec a když dáte zelené natě je knedlík krásně barevný. Je možno experimentovat dle toho, k čemu knedlík děláme. Např. ke koprové omáčce přidávám do knedlíku nať z kopru, ke guláši přidávám červenou papriku a pepř atp.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem