Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až slupka zčerná a popraská. Dejte je do mísy, přetáhněte fólií a nechte 10 minut takzvaně zapařit. Vyjměte papriky a pomocí ostrého nožíku pod tekoucí vodou stáhněte slupku. Dužnina paprik bude jasně červená, šťavnatá a bude mít báječně sladkou chuť. Osušte ji a nakrájejte na kousky. Kousky chleba, paprik, rajčat, kapary, bazalku a plátky parmazánu dejte do mísy.
Na zálivku promíchejte passatu, ocet, cukr a česnek, pak zašlehejte olej. Osolte a opepřete podle chuti. Zálivku přelijte přes salát a vše promíchejte. Nechte 10 minut stát a pak podávejte, doplněný pršutem a olivami.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory