Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až slupka zčerná a popraská. Dejte je do mísy, přetáhněte fólií a nechte 10 minut takzvaně zapařit. Vyjměte papriky a pomocí ostrého nožíku pod tekoucí vodou stáhněte slupku. Dužnina paprik bude jasně červená, šťavnatá a bude mít báječně sladkou chuť. Osušte ji a nakrájejte na kousky. Kousky chleba, paprik, rajčat, kapary, bazalku a plátky parmazánu dejte do mísy.
Na zálivku promíchejte passatu, ocet, cukr a česnek, pak zašlehejte olej. Osolte a opepřete podle chuti. Zálivku přelijte přes salát a vše promíchejte. Nechte 10 minut stát a pak podávejte, doplněný pršutem a olivami.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami