Chlebový salát Panzanella

3.2

hodnoceno: 10
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Zálivka
    • sůl
    • 180
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek velký (jemně nasekaný)
    • pepř mletý
    • olivy
    • 70
      ml červený vinný ocet
    • 3
      lžíce rajčatové pyré
    • pršut
    • 1
      lžička cukr vrchovatá
  • Salát
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      hrst bazalka
    • 2
      ks paprika
    • 40
      g kapary propláchnuté
    • 0,5
      ks chleba bochník (či ciabatta)
    • 40
      g parmazán
    • 8
      plátek pršut

Postup přípravy receptu

  • Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až slupka zčerná a popraská. Dejte je do mísy, přetáhněte fólií a nechte 10 minut takzvaně zapařit. Vyjměte papriky a pomocí ostrého nožíku pod tekoucí vodou stáhněte slupku. Dužnina paprik bude jasně červená, šťavnatá a bude mít báječně sladkou chuť. Osušte ji a nakrájejte na kousky. Kousky chleba, paprik, rajčat, kapary, bazalku a plátky parmazánu dejte do mísy.
  • Na zálivku promíchejte passatu, ocet, cukr a česnek, pak zašlehejte olej. Osolte a opepřete podle chuti. Zálivku přelijte přes salát a vše promíchejte. Nechte 10 minut stát a pak podávejte, doplněný pršutem a olivami.
Zařazení: Salát

Podobné recepty

Doporučujeme