Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až slupka zčerná a popraská. Dejte je do mísy, přetáhněte fólií a nechte 10 minut takzvaně zapařit. Vyjměte papriky a pomocí ostrého nožíku pod tekoucí vodou stáhněte slupku. Dužnina paprik bude jasně červená, šťavnatá a bude mít báječně sladkou chuť. Osušte ji a nakrájejte na kousky. Kousky chleba, paprik, rajčat, kapary, bazalku a plátky parmazánu dejte do mísy.
Na zálivku promíchejte passatu, ocet, cukr a česnek, pak zašlehejte olej. Osolte a opepřete podle chuti. Zálivku přelijte přes salát a vše promíchejte. Nechte 10 minut stát a pak podávejte, doplněný pršutem a olivami.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta