Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až slupka zčerná a popraská. Dejte je do mísy, přetáhněte fólií a nechte 10 minut takzvaně zapařit. Vyjměte papriky a pomocí ostrého nožíku pod tekoucí vodou stáhněte slupku. Dužnina paprik bude jasně červená, šťavnatá a bude mít báječně sladkou chuť. Osušte ji a nakrájejte na kousky. Kousky chleba, paprik, rajčat, kapary, bazalku a plátky parmazánu dejte do mísy.
Na zálivku promíchejte passatu, ocet, cukr a česnek, pak zašlehejte olej. Osolte a opepřete podle chuti. Zálivku přelijte přes salát a vše promíchejte. Nechte 10 minut stát a pak podávejte, doplněný pršutem a olivami.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku