Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku tak, aby těsto bylo husté. Strouhanky dáme o něco víc, než mouky.
Mouka by měla držet těsto pohromadě, ale strouhanka ho udělá kypré. V ruce děláme knedlíky a zavařujeme do vroucí vody. Stáhneme oheň tak, aby jen trochu probublávaly. Nevaříme naplno.
Asi po 10 minutách jeden vyzkoušíme, jestli jsou hotové. Kdo chce, může do těsta přidat trochu majoránky. Knedlíky se dělají větší, ne úplně malé.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky