Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku tak, aby těsto bylo husté. Strouhanky dáme o něco víc, než mouky.
Mouka by měla držet těsto pohromadě, ale strouhanka ho udělá kypré. V ruce děláme knedlíky a zavařujeme do vroucí vody. Stáhneme oheň tak, aby jen trochu probublávaly. Nevaříme naplno.
Asi po 10 minutách jeden vyzkoušíme, jestli jsou hotové. Kdo chce, může do těsta přidat trochu majoránky. Knedlíky se dělají větší, ne úplně malé.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa