Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku tak, aby těsto bylo husté. Strouhanky dáme o něco víc, než mouky.
Mouka by měla držet těsto pohromadě, ale strouhanka ho udělá kypré. V ruce děláme knedlíky a zavařujeme do vroucí vody. Stáhneme oheň tak, aby jen trochu probublávaly. Nevaříme naplno.
Asi po 10 minutách jeden vyzkoušíme, jestli jsou hotové. Kdo chce, může do těsta přidat trochu majoránky. Knedlíky se dělají větší, ne úplně malé.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč