Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku tak, aby těsto bylo husté. Strouhanky dáme o něco víc, než mouky.
Mouka by měla držet těsto pohromadě, ale strouhanka ho udělá kypré. V ruce děláme knedlíky a zavařujeme do vroucí vody. Stáhneme oheň tak, aby jen trochu probublávaly. Nevaříme naplno.
Asi po 10 minutách jeden vyzkoušíme, jestli jsou hotové. Kdo chce, může do těsta přidat trochu majoránky. Knedlíky se dělají větší, ne úplně malé.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort