Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rohlíky vypijí vodu z brambor (30–120 minut). Pak uplácáme koule velikosti tenisového míčku a dáme vařit na pařák, který lehce pomastíme. Doba varu cca 15–20 minut, na pařáku se nepřevaří.
V létě skvělé třeba k cuketovému zelí a pečenému masu.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny