Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti), nastrouhaný zázvor a pokrájenou klobásu, smažíme do změknutí paprik a osmažení klobásy za občasného promíchání. Nakonec dle chuti opepříme (není nutné) a osolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou.
Chorizo klobásu nebo salám můžeme použít ve větším množství pouze, pokud není extra pikant. Je velmi pikantní a pepříme jen v případě, že máme rádi opravdu pikantní pokrmy.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborovou přílohou - hranolky, mexickými nebo vařenými brambory a sklenicí vychlazeného piva.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč