Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti), nastrouhaný zázvor a pokrájenou klobásu, smažíme do změknutí paprik a osmažení klobásy za občasného promíchání. Nakonec dle chuti opepříme (není nutné) a osolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou.
Chorizo klobásu nebo salám můžeme použít ve větším množství pouze, pokud není extra pikant. Je velmi pikantní a pepříme jen v případě, že máme rádi opravdu pikantní pokrmy.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborovou přílohou - hranolky, mexickými nebo vařenými brambory a sklenicí vychlazeného piva.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina