Chřestová polévka

2.5

hodnoceno: 6
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob)
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 250
      ml smetana
    • 500
      ml drůbeží vývar
    • 800
      g chřest mladý, zelený

Postup přípravy receptu

  • Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar osolíme, přidáme trochu bílého pepře a vše vaříme asi 10 minut. Do polévky vložíme hlavičky chřestu a znovu vaříme 2 minuty. Poté hlavičky vyjmeme a hned dáme do studené vody, aby nám zachovaly barvu.
  • Solamyl si rozpustíme v trošce vody a zahustíme jím polévku. Přidáme smetanu, čerstvou sekanou petrželku a vše rozmixujeme na hladký krém. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme, případně ochutíme muškátovým oříškem.
  • Servírujeme s krutonky z bílého chleba.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: