Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar osolíme, přidáme trochu bílého pepře a vše vaříme asi 10 minut. Do polévky vložíme hlavičky chřestu a znovu vaříme 2 minuty. Poté hlavičky vyjmeme a hned dáme do studené vody, aby nám zachovaly barvu.
Solamyl si rozpustíme v trošce vody a zahustíme jím polévku. Přidáme smetanu, čerstvou sekanou petrželku a vše rozmixujeme na hladký krém. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme, případně ochutíme muškátovým oříškem.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva