Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar osolíme, přidáme trochu bílého pepře a vše vaříme asi 10 minut. Do polévky vložíme hlavičky chřestu a znovu vaříme 2 minuty. Poté hlavičky vyjmeme a hned dáme do studené vody, aby nám zachovaly barvu.
Solamyl si rozpustíme v trošce vody a zahustíme jím polévku. Přidáme smetanu, čerstvou sekanou petrželku a vše rozmixujeme na hladký krém. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme, případně ochutíme muškátovým oříškem.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)