Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar osolíme, přidáme trochu bílého pepře a vše vaříme asi 10 minut. Do polévky vložíme hlavičky chřestu a znovu vaříme 2 minuty. Poté hlavičky vyjmeme a hned dáme do studené vody, aby nám zachovaly barvu.
Solamyl si rozpustíme v trošce vody a zahustíme jím polévku. Přidáme smetanu, čerstvou sekanou petrželku a vše rozmixujeme na hladký krém. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme, případně ochutíme muškátovým oříškem.
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka