Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar osolíme, přidáme trochu bílého pepře a vše vaříme asi 10 minut. Do polévky vložíme hlavičky chřestu a znovu vaříme 2 minuty. Poté hlavičky vyjmeme a hned dáme do studené vody, aby nám zachovaly barvu.
Solamyl si rozpustíme v trošce vody a zahustíme jím polévku. Přidáme smetanu, čerstvou sekanou petrželku a vše rozmixujeme na hladký krém. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme, případně ochutíme muškátovým oříškem.
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka