Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, na ni vložíme játra a prudce osmahneme. Osolíme, opepříme a odstavíme.
Dále si připravíme půl litru vývaru, třeba masox, lepší je drůbeží. Polouvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do pekáče dáme na dno vrstvu brambor, okmínujeme, na ně vrstvu orestovaných jater (všechno) a opět pokryjeme vrstvou zbylých brambor. Zalijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při 250 °C odkryté, až se vývar téměř vypeče a na bramborách se vytvoří kůrčička.
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem