Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, na ni vložíme játra a prudce osmahneme. Osolíme, opepříme a odstavíme.
Dále si připravíme půl litru vývaru, třeba masox, lepší je drůbeží. Polouvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do pekáče dáme na dno vrstvu brambor, okmínujeme, na ně vrstvu orestovaných jater (všechno) a opět pokryjeme vrstvou zbylých brambor. Zalijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při 250 °C odkryté, až se vývar téměř vypeče a na bramborách se vytvoří kůrčička.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka