Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, na ni vložíme játra a prudce osmahneme. Osolíme, opepříme a odstavíme.
Dále si připravíme půl litru vývaru, třeba masox, lepší je drůbeží. Polouvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do pekáče dáme na dno vrstvu brambor, okmínujeme, na ně vrstvu orestovaných jater (všechno) a opět pokryjeme vrstvou zbylých brambor. Zalijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při 250 °C odkryté, až se vývar téměř vypeče a na bramborách se vytvoří kůrčička.
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany