Ze strouhaných syrových brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme i ručně vytvořit malé kuličky).
1 litr vody uvedeme k varu, přidáme masox a vkládáme bramborové nočky. Vaříme asi 5 minut. Přidáme osmaženou cibulku a rozšlehané vejce. Krátce povaříme. Ochutíme polévkovým kořením a petrželkou.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou