Ze strouhaných syrových brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme i ručně vytvořit malé kuličky).
1 litr vody uvedeme k varu, přidáme masox a vkládáme bramborové nočky. Vaříme asi 5 minut. Přidáme osmaženou cibulku a rozšlehané vejce. Krátce povaříme. Ochutíme polévkovým kořením a petrželkou.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě