Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až cibule změkne. Zaprášíme moukou, zalijeme 1 l vody, přidáme vegetu a vaříme. Mezitím si v troubě můžeme opéct veku nebo rohlíky namazané máslem. Do polévky po 30 minutách vlijeme šlehačku, necháme jen zavařit a hned podáváme. Na talíř dáme opečené rohlíky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme horkou polévkou.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví