Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až cibule změkne. Zaprášíme moukou, zalijeme 1 l vody, přidáme vegetu a vaříme. Mezitím si v troubě můžeme opéct veku nebo rohlíky namazané máslem. Do polévky po 30 minutách vlijeme šlehačku, necháme jen zavařit a hned podáváme. Na talíř dáme opečené rohlíky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme horkou polévkou.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku