Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až cibule změkne. Zaprášíme moukou, zalijeme 1 l vody, přidáme vegetu a vaříme. Mezitím si v troubě můžeme opéct veku nebo rohlíky namazané máslem. Do polévky po 30 minutách vlijeme šlehačku, necháme jen zavařit a hned podáváme. Na talíř dáme opečené rohlíky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme horkou polévkou.
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák