Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Přivedeme k varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem. Přidáme červené víno, sůl a provensálské koření. Povaříme asi 10 minut. Pak dáme do polévky rozvařit tavený sýr nakrájený na menší kousky. Pomůžeme si rozšleháním metlou. Vejce rozšleháme vidličkou a vlijeme do vroucí polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a utřeme s máslem. Touto směsí lehce potíráme kolečka rohlíků po obou stranách. Rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby opéct dozlatova. Na talíři použijeme tousty jako vložku a dozdobíme sekanou petrželkou.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč