Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Přivedeme k varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem. Přidáme červené víno, sůl a provensálské koření. Povaříme asi 10 minut. Pak dáme do polévky rozvařit tavený sýr nakrájený na menší kousky. Pomůžeme si rozšleháním metlou. Vejce rozšleháme vidličkou a vlijeme do vroucí polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a utřeme s máslem. Touto směsí lehce potíráme kolečka rohlíků po obou stranách. Rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby opéct dozlatova. Na talíři použijeme tousty jako vložku a dozdobíme sekanou petrželkou.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny