Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpáláme olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.
Za stálého míchání smažíme několik minut, poté snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni 45–60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, mícháme často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou – a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.
Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilijeme vývar, osolíme, opepříme. Vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
Plátky toustového chleba rozkrojíme na 4 díly, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby. Do talíře s polévkou přidáme zapečený chleba.
Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku