Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpáláme olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.
Za stálého míchání smažíme několik minut, poté snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni 45–60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, mícháme často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou – a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.
Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilijeme vývar, osolíme, opepříme. Vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
Plátky toustového chleba rozkrojíme na 4 díly, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby. Do talíře s polévkou přidáme zapečený chleba.
Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky