Do hrnce dáme celou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, 1,2 l vody a uvedeme do varu. Pak přidáme maso a zvolna vaříme 30–40 minut. Na směsi másla a oleje opečeme dorůžova na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme ji přecezeným vývarem a povaříme 10 minut. Podle chuti osolíme a vmícháme nasekanou petrželku. Do misek rozdělíme nakrájené kuřecí maso a zalijeme polévkou. Na každou misku položíme nasucho opečený plátek chleba a nahrubo nastrouhaný sýr. Vložíme do vyhřáté trouby nebo pod gril a zapékáme, až se sýr roztaví.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku