Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule – 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře osolíme a opepříme z obou stran. Kraje masa nařízneme (ne u kližky). Na maso nasypeme další vrstvu cibule – 400 g, kterou posypeme kořením nebo jen osolíme.
Zapékací mísu zaklopíme nebo zakryjeme pevně alobalem a dáme do předehřáté trouby na nejnižší teplotu péct (nepodléváme). Pečeme nejméně 3 hodiny, troubu neotvíráme. Nemusíme mít strach z připálení, cibule má dostatečné množství vody. Nakonec můžeme odklopit a dopéct dozlatova nebo rovnou podávat.
Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem. Nejlepší je hovězí kližka, ale kdo ji nemá rád, použije jiný druh hovězího.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč