Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule – 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře osolíme a opepříme z obou stran. Kraje masa nařízneme (ne u kližky). Na maso nasypeme další vrstvu cibule – 400 g, kterou posypeme kořením nebo jen osolíme.
Zapékací mísu zaklopíme nebo zakryjeme pevně alobalem a dáme do předehřáté trouby na nejnižší teplotu péct (nepodléváme). Pečeme nejméně 3 hodiny, troubu neotvíráme. Nemusíme mít strach z připálení, cibule má dostatečné množství vody. Nakonec můžeme odklopit a dopéct dozlatova nebo rovnou podávat.
Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem. Nejlepší je hovězí kližka, ale kdo ji nemá rád, použije jiný druh hovězího.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky