Cibulový čaj pochází z řady osvědčených "babských" receptů. Znám a dělám dva druhy čaje:
**I.** Dvě oloupané cibule pokrájíme, dáme do kastrolku, zalijeme půllitrem vody a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Pak scedíme, cibulový vývar osladíme medem nebo cukrem. Pokud sladíme medem, který by mohl dráždit ke kašli, můžeme zjemnit trochou mléka nebo lžičkou másla, které se v horkém čaji rozpustí. Když nemocnému cibulový čaj nechutná a odmítá ho pít, můžeme během vaření přidat vyvařit skořici nebo hřebíčky, kousek nastrouhaného (nasekaného) zázvoru nebo kůru z chemicky neošetřeného citronu. Citronovou (pomerančovou) šťávou můžeme ochutit i hotový čaj.
**II.** Dvě oloupané a pokrájené cibule dáme do půllitrového hrnku a po okraj zalijeme vroucí vodou. Necháme louhovat 10-15 minut. Pak scedíme, ochutíme stejně jako v předešlé verzi. Zázvor, kůru, koření zaléváme společně s cibulí.
Znám hodně lidí, kteří takto léčí sebe i své blízké, každý si musí najít ten svůj nejlepší způsob přípravy a ochucení. Čaj pomůže nejen proti nachlazení, chřipce, viróze, zánětu průdušek..., ale prý podporuje i růst vlasů a zamezuje jejich vypadávání.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Avokáda nakrájíme na kostky. Papriky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme a vmícháme do…
více o Avokádový salát s jogurtem