koření
např. zázvor, sušený (čerstvý) česnek, koření na ryby nebo bylinky
200
g
filety
z pangasiuse, kapra, lína nebo štiky
1
ks
rozšlehané vejce
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Filet osolíme, opepříme a položíme na pomaštěný pečicí papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a rozšlehaným vejcem. Dle chuti okořeníme a osolíme, vmícháme pokrájenou cibuli na plátky, směs navršíme na rybu, trochu přimáčkneme a dáme péct do předehřáté trouby (180 °C) na cca 10 minut.
Rohlík můžeme použít celozrnný a místo másla přidat olivový olej, pak máme pokrm ještě zdravější.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky