koření
např. zázvor, sušený (čerstvý) česnek, koření na ryby nebo bylinky
200
g
filety
z pangasiuse, kapra, lína nebo štiky
1
ks
rozšlehané vejce
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Filet osolíme, opepříme a položíme na pomaštěný pečicí papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a rozšlehaným vejcem. Dle chuti okořeníme a osolíme, vmícháme pokrájenou cibuli na plátky, směs navršíme na rybu, trochu přimáčkneme a dáme péct do předehřáté trouby (180 °C) na cca 10 minut.
Rohlík můžeme použít celozrnný a místo másla přidat olivový olej, pak máme pokrm ještě zdravější.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléka…
více o Strouhaný tvarohový koláč
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera