Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dalších pět minut. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Těsto rozválejte do průměru asi 28 centimetrů, dejte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát jej propíchejte vidličkou.
Na těsto navrstvěte opečenou cibuli (asi 3 cm od okraje), natrhanou šunku a žampiony (kloboučkem dolů). Houby potřete zbylým olejem a na koláč přidejte kolečka mozzarelly. Vše osolte a opepřete. Pečte třicet až pětatřicet minut, aby se okraj koláče nafoukl a houby změkly. Podávejte s hrstí rukoly uprostřed.
Tip: Koláč můžete místo rukoly posypat polníčkem, špenátem nebo řeřichou.
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou