Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dalších pět minut. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Těsto rozválejte do průměru asi 28 centimetrů, dejte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát jej propíchejte vidličkou.
Na těsto navrstvěte opečenou cibuli (asi 3 cm od okraje), natrhanou šunku a žampiony (kloboučkem dolů). Houby potřete zbylým olejem a na koláč přidejte kolečka mozzarelly. Vše osolte a opepřete. Pečte třicet až pětatřicet minut, aby se okraj koláče nafoukl a houby změkly. Podávejte s hrstí rukoly uprostřed.
Tip: Koláč můžete místo rukoly posypat polníčkem, špenátem nebo řeřichou.
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské