Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto, které necháme nejméně půl hodiny v teple kynout. Potom opět těsto propracujeme, rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech a necháme znova nakynout.
Připravíme si náplň. Cibuli podusíme na pokrájené slanině, přidáme vejce, sůl, drcený kmín (dle chuti), promícháme a vychladlé naneseme na koláč, který pečeme v mírně teplé troubě.
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky