Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto, které necháme nejméně půl hodiny v teple kynout. Potom opět těsto propracujeme, rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech a necháme znova nakynout.
Připravíme si náplň. Cibuli podusíme na pokrájené slanině, přidáme vejce, sůl, drcený kmín (dle chuti), promícháme a vychladlé naneseme na koláč, který pečeme v mírně teplé troubě.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka