Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto, které necháme nejméně půl hodiny v teple kynout. Potom opět těsto propracujeme, rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech a necháme znova nakynout.
Připravíme si náplň. Cibuli podusíme na pokrájené slanině, přidáme vejce, sůl, drcený kmín (dle chuti), promícháme a vychladlé naneseme na koláč, který pečeme v mírně teplé troubě.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort