
2.75
Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu… více o Cibulový koláč s houbami a rukolou
Fazolky uvaříme ve slané vodě a necháme okapat. Cibule nakrájíme na tenká kolečka a s osminkami na tvrdo uvařených… více o Míchaný cibulový salát
Ledvinky rozpůlíme, vykrájíme močovody, nakrájíme na plátky, omyjeme studenou vodou a namočíme na 2–24 hodin do mléka.… více o Ledvinky s houbami
Máte v plánu vařit hovězí guláš, svíčkovou, roštěnou nebo si položit kus dobrého steaku na… Celý článek
Plněné knedlíčky můžete ochutnat po celém světě, zbožňují je totiž snad úplně všude. Vypadají… Celý článek
Patříte k masožravcům? Pak nejspíš po našich receptech názor nezměníte, ale třeba zjistíte, že… Celý článek
Snídaně, svačina nebo večeře v podobě chleba nemusí být žádná nuda. Naopak můžete připravit… Celý článek
Vejce, tvaroh, cukr a máslo utřeme v míse nebo v elektrickém robotu. Přidáme ovoce, rozinky, oříšky apod. podle chuti a… více o Tvarohovec
Rýže: nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme… více o Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout.… více o Gerbeaud
Předem namočenou cizrnu uvaříme a scedíme. Meruňky spaříme vroucí vodou, necháme 5 min. odstát, scedíme a nakrájíme na… více o Meruňková cizrna
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a… více o Králík na zakysané smetaně
Sýr nastrouháme najemno, přidáme rozetřený česnek a další přísady. Výborně se hodí na jednohubky. více o Česneková pomazánka
Popis přípravy: Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna… více o Kuře na smetaně
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme jí předem namáčet), zalijme vývarem a… více o Čočková polévka s párky
Můžeme použít na jakékoli maso. Nejlépe kuřecí a vepřové. Množství je na cca 12-14 kuřecích spodních stehen. … více o Sladko-pikantní marináda na maso
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku… více o Květáková polévka s mrkví
Čerstvou pažitku, petrželku a šalotku rozsekáme v robotu. Přidáme tvrdý tvaroh, majonézu, plnotučnou hořčici, sůl a… více o Bylinková pomazánka
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na… více o Hospodská svíčková na smetaně