Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli, přidáme kečup, bílé víno, vývar a smetanu.
Zpět vložíme řízky se slaninou a dusíme při nízké teplotě, občas obrátíme. Papriku nakrájíme na nudličky, houby na plátky, rozložíme na řízky a společně dusíme posledních deset minut před podáváním. Na závěr dochutíme.
Jako přílohu můžeme podávat brambory. Například takto upravené: napůl uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, rozčtvrtíme, dáme do rozpáleného oleje a osmažíme.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec