Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli, přidáme kečup, bílé víno, vývar a smetanu.
Zpět vložíme řízky se slaninou a dusíme při nízké teplotě, občas obrátíme. Papriku nakrájíme na nudličky, houby na plátky, rozložíme na řízky a společně dusíme posledních deset minut před podáváním. Na závěr dochutíme.
Jako přílohu můžeme podávat brambory. Například takto upravené: napůl uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, rozčtvrtíme, dáme do rozpáleného oleje a osmažíme.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy