Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli, přidáme kečup, bílé víno, vývar a smetanu.
Zpět vložíme řízky se slaninou a dusíme při nízké teplotě, občas obrátíme. Papriku nakrájíme na nudličky, houby na plátky, rozložíme na řízky a společně dusíme posledních deset minut před podáváním. Na závěr dochutíme.
Jako přílohu můžeme podávat brambory. Například takto upravené: napůl uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, rozčtvrtíme, dáme do rozpáleného oleje a osmažíme.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou